Φύλο και Ισότητα: Μια Διεπιστημονική Προσέγγιση

Στόχος: Ο στόχος του συνεδρίου με τίτλο “Φύλο και Ισότητα: Μια Διεπιστημονική Προσέγγιση”, είναι να παρέχει ένα πλαίσιο όπου φοιτητές/τριες, ερευνητές/τριες, ακτιβιστές/ίστριες και ενδιαφερόμενοι/ες από διάφορες επιστημονικές περιοχές να συναντηθούν, να συνεργαστούν και να εξετάσουν κριτικά τις διάφορες διαστάσεις του φύλου και της ισότητας σε ένα ευρύ επιστημονικό πλαίσιο. Το συνέδριο αυτό αποσκοπεί στην προώθηση ενός ανοικτού διαλόγου που υπερβαίνει τα παραδοσιακά όρια, ενθαρρύνοντας τους συμμετέχοντες/τις συμμετέχουσες να εξερευνήσουν τις διασταυρούμενες πτυχές του φύλου με ζητήματα κοινωνικής δικαιοσύνης, επιχειρηματικότητας, οικονομίας, υγείας, πολιτικής, πολιτισμού και πολλά άλλα. Μέσω της διεξαγωγής συζητήσεων, της ανταλλαγής ερευνητικών αποτελεσμάτων και της προώθησης ενημερωμένων λύσεων, το συνέδριο αποβλέπει στο να συμβάλει στην δημιουργία ενός πλαισίου που καταπολεμά τις έμφυλες ανισότητες.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Δεκεμβρίου 2024. Η παρακολούθηση είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 13-14 Δεκεμβρίου 2024. Μπορείτε να αποστέλετε τις προτάσεις σας για παρουσιάσεις, στην παρακάτω φόρμα.



Η πρότασή σας θα αξιολογηθεί από την επιστημονική επιτροπή και στην συνέχεια θα αναρτηθεί το πρόγραμμα με τις παρουσιάσεις. Υπολογίζουμε το πρόγραμμα να ανακοινωθεί αρχές Οκτωβρίου.


ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η επιστημονική επιτροπή είναι υπεύθυνη για την κατάρτιση του τελικού προγράμματος του συνεδρίου:

  • Ψάλτη Αναστασία, Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής  
  • Λίτινα Αναστασία, Επίκουρη Καθηγήτρια του Τμήματος Οικονομικών Επιστημών
  • Συριοπούλου Χριστίνα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΥΠΕΥΘΥΝΗ

Σαρρή Αικατερίνη, Καθηγήτρια του Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών και Ανατολικών Σπουδών / Πρόεδρος της ΕΙΦΚΔ Πανεπιστημίου Μακεδονίας


ΧΟΡΗΓΟΙ

Εάν θέλετε να είστε χορηγοί του φοιτητικού συνεδρίου, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας.


ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Για οποιαδήποτε απορία-ερώτηση έχετε σχετικά με το φοιτητικό συνέδριο, με επιθυμία παρουσίασής σας, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Email: eif@uom.edu.gr

Facebook: https://www.facebook.com/eif.pamak

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την οργανωτική επιτροπή του συνεδρίου ή/και τους/τις εθελοντές/εθελόντριες

  • Σιδηροπούλου Ολυμπία, Φοιτήτρια του Τμήμα Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών
  • Πατιός Ιωάννης, Υποψήφιος Διδάκτορας Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης
  • Ιωσηφίδης Ευστάθιος, Φοιτητής του Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής